Tervetuloa lukioon yhteishaku 2021 alkaa pian!

Kevään 2021 toisen asteen yhteishaku päättyi 7. huhtikuuta.

Joensuulaisiin lukioihin löytyi tänä keväänä noin 6 % enemmän ensisijaisia hakijoita kuin vuosi sitten. Lukiosta ensisijaisesti kiinnostuneita oli nyt yhteensä 608, kun vuosi sitten heitä oli 579.

Haussa suosituin lukio oli uudet tilat tammikuussa 2021 Joensuun tiedepuistolta saanut Joensuun lyseon lukio, minne saapui yhteensä 238 ensisijaista hakemusta (v. 2020 181), näistä yleislinjalle 203 ja IB-linjalle 35.

Joensuun yhteiskoulun lukioon haluavien määrä pysyi viime vuoteen verrattuna suunnilleen samana, sinne hakemuksia saapui yhteensä 228 kappaletta (v. 2020 227), joista yleislinjalle 131, urheilulinjalle 67 ja musiikin ja ilmaisun linjalle 30.

Pyhäselän lukioon ensisijaisia hakijoita oli 11 (v. 2020 12) ja Tulliportin Normaalikoulun lukioon 116 (v. 2020 144), joista 76 yleislinjalle ja 40 matemaattis-luonnontieteelliselle linjalle.

Lukioiden tarjoamista erityislinjoista viimekeväiseen verrattuna suosiotaan kasvattivat yhteiskoulun lukion urheilulinja (55-->67) sekä lyseon lukion IB-linja (30-->35), kun taas Tulliportin normaalikoulun lukion matemaattis-luonnontieteellisen linjan hakijamäärä selvästi pieneni (58-->40). Yhteiskoulun lukion musiikin ja ilmaisun linjalle ensisijaisesti haluavien määrä pysyi samana (30).

Joensuulaisiin lukioon hakeneista keväällä 2021 noin 60 % oli naisia ja 40 % miehiä. Toisen asteen yhteishaun tulokset julkistetaan 17. kesäkuuta

Tämä opas on tehty Sinulle, joka mietit peruskoulun jälkeisiä opintojasi.

Lukio on erinomainen valinta! Se on henkevä kasvun paikka, jossa saat hyvässä seurassa ja ammattitaitoisten opettajien opastuksella vahvan yleissivistävän pohjan elämällesi. Lukion jälkeen voit suunnata mihin tahansa jatko-opintoihin.

Tässä oppaassa esitellään kaikki Joensuun lukiot:

• Itä-Suomen suomalais-venäläisen koulun lukio, "ISK"
  • Joensuun Aikuislukio
  • Joensuun lyseon lukio, "Lyska"
  • Joensuun yhteiskoulun lukio, "JYK"
  • Pyhäselän lukio, "Pyhis"
  • Tulliportin normaalikoulun lukio, "Norssi"

Jokainen lukio tarjoaa valtakunnalliset pakolliset ja valinnaiset opintojaksot sekä runsaan valikoiman mielenkiintoisia koulukohtaisia opintojaksoja. Myös oppiainerajat ylittäviä temaattisia opintoja on tarjolla monipuolisesti.

Joensuulaisista lukioista Tulliportin Normaalikoulun lukio sekä Joensuun kaupungin ylläpitämät lukiot  antavat ilmaiset oppimateriaalit ja tietokoneen kaikille päivälukioissa lukio-opintonsa ensi syksynä aloittaville yhteishaussa valituille uusille 1. vuoden opiskelijoilleen, ei siis pelkästään oppivelvollisuusikäisille. (koskee siis mm. kymppiluokkalaisia, valmalaisia, ammatillisesta koulutuksesta hakevia). Koulumatkat menevät KELAN sääntöjen mukaisesti (oppivelvollisuusikäiset yli 7 kilometristä lukiotaan käyvät saavat ilmaiset matkat, muilla 10 kilometrin raja ja myös omavastuuosuus tulee maksaa).