Tervetuloa lukioon - yhteishaun tulokset saatavilla 17. kesäkuuta 2021

Kevään 2021 toisen asteen yhteishaku päättyi 7. huhtikuuta. Tulokset ovat julkisia aikaisintaan 17. kesäkuuta.

Joensuulaisiin lukioihin löytyi tänä keväänä noin 6 % enemmän ensisijaisia hakijoita kuin keväällä 2020. Lukiosta ensisijaisesti kiinnostuneita oli nyt yhteensä 608, kun vuosi sitten heitä oli 579. Joensuulaisiin lukioon hakeneista keväällä 2021 noin 60 % oli naisia ja 40 % miehiä.

Tämä opas on tehty Sinulle, joka mietit peruskoulun jälkeisiä opintojasi.

Lukio on erinomainen valinta! Se on henkevä kasvun paikka, jossa saat hyvässä seurassa ja ammattitaitoisten opettajien opastuksella vahvan yleissivistävän pohjan elämällesi. Lukion jälkeen voit suunnata mihin tahansa jatko-opintoihin.

Tässä oppaassa esitellään kaikki Joensuun lukiot:

• Itä-Suomen suomalais-venäläisen koulun lukio, "ISK"
  • Joensuun Aikuislukio
  • Joensuun lyseon lukio, "Lyska"
  • Joensuun yhteiskoulun lukio, "JYK"
  • Pyhäselän lukio, "Pyhis"
  • Tulliportin normaalikoulun lukio, "Norssi"

Jokainen lukio tarjoaa valtakunnalliset pakolliset ja valinnaiset opintojaksot sekä runsaan valikoiman mielenkiintoisia koulukohtaisia opintojaksoja. Myös oppiainerajat ylittäviä temaattisia opintoja on tarjolla monipuolisesti.

Joensuulaisista lukioista Tulliportin Normaalikoulun lukio sekä Joensuun kaupungin ylläpitämät lukiot  antavat ilmaiset oppimateriaalit ja tietokoneen kaikille päivälukioissa lukio-opintonsa ensi syksynä aloittaville yhteishaussa valituille uusille 1. vuoden opiskelijoilleen, ei siis pelkästään oppivelvollisuusikäisille. (koskee siis mm. kymppiluokkalaisia, valmalaisia, ammatillisesta koulutuksesta hakevia). Koulumatkat menevät KELAN sääntöjen mukaisesti (oppivelvollisuusikäiset yli 7 kilometristä lukiotaan käyvät saavat ilmaiset matkat, muilla 10 kilometrin raja ja myös omavastuuosuus tulee maksaa).