Lukiot-sivun sisältö

Lisätietoa Joensuun lukioista löydät niiden omilta verkkosivustoilta, jotka löydät kaikki alta. Lukioiden sivuilta löydät myös ainevalintakortit. 

Joensuussa on päätetty, että kaikki joensuulaiset lukiot antavat ilmaiset oppimateriaalit ja tietokoneen kaikille ensi syksynä lukio-opintonsa aloittaville, ei siis vain pelkästään 9. luokalta hakeville oppivelvollisuusikäisille.

Itä-Suomen suomalais-venäläisen koulun lukio, "ISK"

Itä-Suomen koulun lukiossa suoritetaan suomalainen ylioppilastutkinto. Lukion erityistehtävänä on antaa opiskelijoilleen hyvä venäjän kielen taito ja venäläisen kulttuurin tuntemus. Lukiossa noudatetaan suomalaista opetussuunnitelmaa, mutta opiskelijalla on mahdollisuus suorittaa valtakunnallisia pakollisia opintoja hieman vähemmän, jos hän painottaa opiskelussaan venäjän kielen, venäläisen kulttuurin ja yrittäjyyden opintoja. Itä-Suomen koulun lukiossa opiskellaan kahta pitkää kieltä: venäjää ja englantia. Lisäksi opiskelija voi valita lyhyitä vieraita kieliä.

https://www.itasuomenkoulu.fi/lukio/

Joensuun Aikuislukio

Joensuun Aikuislukio tarjoaa lukio-opintoja, aikuisten perusasteen opetusta ja kymppiluokan aivan Joensuun keskustassa.

Lukio-opintoja voi suorittaa joustavasti joko osallistumalla iltaopetukseen tai suorittamalla lukio-opintoja itsenäisesti verkossa. Lukio-opiskelijana voit tähdätä suorittamaan ylioppilastutkinnon, lukion päättötodistuksen tai molemmat. Aineopiskelijana saat opiskella valitsemiasi yksittäisiä opintojaksoja haluamistasi aineista, vaikkapa opiskellen lisää vieraan kielen taitoja!

Peruskoululinjalla sinulle tarjoutuu mahdollisuus korottaa peruskoulun arvosanoja tai käydä peruskoulun loppuun ja saada päättötodistus. Tarjolla on myös suomi toisena kielenä -opintoja ja lukioon valmistavaa koulutusta maahanmuuttajille.

https://www.joensuu.fi/aikuislukio

Joensuun lyseon lukio, "Lyska"

Joensuun lyseon lukio on ihmisläheinen ja kansainvälinen kasvun yhteisö. Lyseo tarjoaa sinulle innostavan opiskeluympäristön, laadukkaat oppimismahdollisuudet ja vahvat tulevaisuustaidot.

Uudet Tiedepuistolla sijaitsevat tilat ovat keskellä innovatiivista toimintaympäristöä, mikä yhdistettynä pitkiin koulutusperinteisiin luo Lyseoon oppimisen sykettä.

  •     Perustamisvuosi: 1865 (maamme toiseksi vanhin suomenkielinen oppikoulu)
  •     Opiskelijamäärä: 500
  •     Aloituspaikkoja: 135 + IB-linjalle 27 = 162
  •     Opettajien määrä: 35
  •     Osoite: Länsikatu 15, 3A, 80100 Joensuu

https://www.joensuu.fi/lyseonlukio

Joensuun yhteiskoulun lukio, "JYK"

Joensuun yhteiskoulun lukio (JYK) on laadukas, aikaansa seuraava ja korkeatasoinen, Pohjois-Karjalan suurin päivälukio.  Lukion tasa-arvoiset perinteet alkavat jo vuodesta 1907. JYK oli pitkään Joensuun seudun ainoa oppikoulu, jossa pojat ja tytöt opiskelivat sekaryhmissä teoria-aineissa. Tasa-arvo ja kestävä kehitys ovat edelleen tärkeitä arvoja nykyisessä Joensuun yhteiskoulun lukiossa. 

Joensuun yhteiskoulun lukion opintotarjotin on maakunnan suurin, samoin myös opiskelijamäärä. Ylioppilaskirjoituksia ja jatko-opintoja tukevia valinnaisia opintojaksoja löytyy runsaasti jokaisesta oppi-aineesta. Samoin taito- ja taideaineiden opintojaksojen määrä on suuri. 

Yhteiskoulun lukiossa opiskelijoita on yli 700. Linjoja on kolme:Yleislinja (142 aloituspaikkaa), urheilulinja (40 aloituspaikkaa, valtakunnallinen erityistehtävä) sekä musiikin ja ilmaisun linja (28 aloituspaikkaa).

Kaikki opetus- ja taukotilat on varustettu viimeisimmällä teknologialla ja opiskelija toimii aktiivisesti erilaisissa virtuaaliympäristöissä käyttäen hyväkseen uusinta mahdollista oppimisteknologiaa.

https://www.joensuu.fi/yhteiskoulunlukio

Pyhäselän lukio, "Pyhis"

Pyhäselän lukio on pieni ja ihmisläheinen koulu. Pienemmät opiskeluryhmät mahdollistavat helpomman ja mukavamman tavan oppia. Tiimioppiminen ja opiskeluiden toiminnallistaminen ovat tavoitteita, joita toteutetaan opetuksessa opiskelumenetelmien ja opintotarjonnan kautta.

Voit valita teoriaopintoja tasapainottamaan paljon myös erilaisia taito- ja taideaineiden opintojaksoja, niin liikunnassa, musiikissa ja kuvataiteessa kuin myös käsityössä ja kotitaloudessa.

Yrittäjyys ja työelämäyhteydet ovat Pyhäselän lukiossa tärkeitä teemoja, joiden kautta opiskelija pystyy jo lukioaikana hankkimaan tärkeitä yrittäjyys- ja työelämätaitoja, sekä luomaan kontakteja työ- ja yritysmaailmaan. Pyhäselän lukiolla on myös oma erityistehtäväalueensa: koulu antaa lukio-opetusta aikuislinjan puitteissa Pyhäselän vankilassa.

https://www.joensuu.fi/pyhaselanlukio

Tulliportin normaalikoulun lukio, "Norssi" 

Norssin lukio on noin 400 opiskelijan tiivis ja aktiivinen yhteisö. Lukiomme korostaa yhteisöllisyyttä, toisen arvostamista sekä yksilön vastuuta. Lukion opintojaksoilla, opiskelijakuntatoiminnassa, kuoroissa, kansainvälisyysmatkoilla ja teemapäivinä syntyy hyviä kaveruussuhteita, jotka kantavat läpi elämän. 

Koulussamme on modernit ja viihtyisät tilat sekä korkeasti koulutettu ja innostunut opettajakunta. Norssissa tuetaan kaikkia opiskelijoita ja autetaan jokaista saavuttamaan niitä tavoitteita, joita he itselleen asettavat.

https://www.uef.fi/fi/lukio


Lukiot kartalla

 

Lukiot-sivun alanavigaatio