Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuun kaupunginorkesterin konsertissa to 8.2. tarjolla Brahmsia ja pianotaituruutta

Joensuun kaupunginorkesterin konsertissa to 8.2. tarjolla Brahmsia ja pianotaituruutta

Joensuun kaupunginorkesterin Klassikkosarja: Brahms Joensuussa! -konsertissa kuullaan musiikkia Brahmsilta ja Beethovenilta. Konsertin kapellimestarina toimii Anna-Maria Helsing ja solistina pianisti Piotr Pawlak.

Joensuun kaupunginorkesterin vuoden toisessa klassikkosarjan konsertissa kuullaan musiikkia Brahmsilta ja Beethovenilta. Konsertin kapellimestarina toimii Anna-Maria Helsing ja solistina pianisti Piotr Pawlak.

Piotr Pawlak (s. 1998) on monipuolinen ja taiteellinen pianisti sekä valloittava lavapersoona, joka haluaa soittaessaan heittäytyä ja kertoa sävelten tarinaa yleisölle. Brahms Joensuussa -konsertissa uppoudumme kuulemaan, että mitä kaikkea Johannes Brahmsin Sinfonia nro 2, op.73 D‑duurilla on meille kerrottavanaan.

Suomessa Pawlak voitti vuoden 2022 kansainvälisen Maj Lind -pianokilpailun ja villitsi Helsingin yleisön lavakarismallaan ja omaleimaisilla tulkinnoillaan. Pawlakia on kehuttu älykkääksi pianistiksi, jolla on syvällistä musiikin ymmärrystä, hienostunut sointi ja virtuoosinen tekniikka, joka antaa hänelle vapauden toteuttaa teosten suuria kontrasteja.

Orkesteria johtamaan saapuu Suomessa ja maailmalla suursuosiota nauttiva huippukapellimestari Anna-Maria Helsing. Helsing on toiminut BBC Concert Orchestran ylikapellimestarina lokakuusta 2023 alkaen, jonka lisäksi hän on johtanut lähes kaikkia suuria suomalaisia orkestereita urallaan. Hänet on kiinnitetty Vaasan kaupunginorkesterin ylikapellimestariksi vuosiksi 2025–2028.

 

Brahms Joensuussa -konsertti Carelia-salissa to 8.2. klo 18

Liput 29 / 26 / 5

Ohjelma:

Anna-Maria Helsing, kapellimestari
Piotr Pawlak, piano

Ludwig van Beethoven: Coriolan Alkusoitto, op. 62 (8’)
Ludwig van Beethoven: Pianokonsertto nro 4, op. 58 G‑duuri (33’)
Johannes Brahms: Sinfonia nro 2, op.73 D‑duuri (45’)

 

Joensuun konservatorion Pikkupreludit Carelian aulassa klo 17.30.

Yleisölle avoin kenraaliharjoitus torstaina klo 11–14, liput 3 euroa.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.