Löytötavarat

Löytötavaran nouto rajoitetusti 26.6-4.8.2024
Heinäkuussa kadotettuja tavaroita voit alkaa kysellä 12.8 alkaen

Joensuun kaupungin tiloista löytyneet löytötavarat toimitetaan työllisyyspalveluiden ylläpitämään löytötavaratoimistoon. Työllisyyspalveluiden Taitamo-tiimi kerää asiakaspalvelupisteisiin, uimahalleihin, Urheilutaloon, Joensuu Areenaan, Nuorisokeskus Whisperiin ja museoihin unohtuneet tavarat. Taitamoon kerätään myös osa kirjastojen löytötavaroista, mutta palvelun piirissä ei ole kaikki kaupungin kirjastot. 

Kouluihin ja päiväkoteihin unohtuneita tavaroita voi kysellä suoraan koulun tai päiväkodin henkilöstöltä. Linja-autoon jääneitä tavaroita voi kysellä suoraan liikennöitsijältä ja Waltti-kortteja Carelicum-palveluista. Tarkemmat tiedot JOJO:n verkkosivuilla.

Löytötavarat, lista toimipaikoista

Löytötavaratoimistoon viedään näihin paikkoihin unohtuneet tavarat

Löytötavarat, tavaroiden noutaminen, säilytys ja ilmoittaminen

Löytötavaroiden noutaminen

Löytötavarat kerätään Taitamoon keskiviikkoisin Vesikosta ,Urheilutalolta, Pääkirjastolta ja Joensuun Areenalta. Muista paikoista löytötavaroita haetaan 2 viikon välein, kerran kuukaudessa tai harvemmin/sovittaessa. Henkilöpaperit toimitetaan suoraan poliisille ja waltti-kortit Carelicumiin.

Taitamossa tavarat kirjataan seuraavan neljän arkipäivän kuluessa eOmistaja-palveluun. Ennen kuin löytötavara on toimitettu Taitamolle, sitä voi kysyä suoraan siitä paikasta, johon tavara on unohtunut.

Näin eOmistaja-palvelu toimii:

  1. Selaa eOmistaja-palvelussa Joensuusta löytyneitä tavaroita.
  2. Tavaran tietoihin on merkitty osoite, jonne tavara on toimitettu. Sovi tavaran noudosta etukäteen sähköpostilla loytotavara@joensuu.fi tai puhelimitse 050 562 6351. Löytötavaratoimistoissa ei välttämättä ole koko aikaa henkilökuntaa päivystämässä paikan päällä. Samalla voidaan varmistaa löytötavaran tuntomerkit. 

Löytötavaroista ei tarvitse maksaa löytö- tai säilytyspalkkiota.

Noutopaikkoina toimivat Taitamot:

  • Kantakaupunki: Jokikatu 8, 2 kerros, 80220 Joensuu
  • Eno: Kauppatie 23, 81200 Eno

Löytötavaroita säilytetään kolme kuukautta

Löytötavaroita säilytetään kolme kuukautta. Jos omistaja ei nouda tavaraansa kolmen kuukauden kuluessa, siirtyy sen omistusoikeus löytötavaratoimiston pitäjälle eli Joensuun kaupungille. Noutamatta jääneet tavarat lahjoitetaan säilytysajan päätyttyä kierrätyskeskus Kiertämölle, SOMA-koti toiminnan kautta vähävaraisille sekä Soroppi- ja Hope ry:lle. 

Joensuun kaupunki on saanut Länsi- ja Sisä-Suomen alenhallintovirastolta luvan löytötavaratoimiston pitämiseen (LSSAVI/16944/2021).

Toimi näin, jos löydät kadonneen tavaran

Jos löydät kadonneen tavaran kaupungin tiloista tai niiden välittömästä läheisyydestä, toimita tavara henkilökunnallemme.

Otamme vastaan vain kaupungin omista tiloista löytyneitä tavaroita. Muualta löytyneet löytötavarat tulee toimittaa löytöpaikan henkilökunnalle tai poliisille. 

YHTEYSTIEDOT

Jokikatu 8
Puh. 050 562 6351
loytotavara@joensuu.fi
Aukioloajat:
MA, TI, TO: 10.30-15
KE 13.30-16.30

Sivu arviointi ja palaute